Naslovnica > PREDSTAVE > Nadolazeća oluja

Nadolazeća oluja

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ususret 30. obljetnici postojanja Forced Entertainment se vraća u Hrvatsku i to predstavom koja u njihovom karakteristično anarhičnom stilu isprepliće najnevjerojatnije priče.

Britanski eksperimentalni izvedbeni kolektiv Forced Entertainment jedan je od stožernih stupova postdramskog kazališta, o čemu smo vam detaljno pisali i u posebnom dossieru, a s njihovim se radom ovdašnja publika, zahvaljujući Eurokazu,  dosad imala prilike upoznati u par navrata.

Za njihovo najnovije ukazanje na hrvatskim pozornicama zaslužan je pak Festival svjetskog kazališta, na koji stižu u susret 30. obljetnici postojanja i to predstavom iz 2012. godine naslovljenom The Coming Storm iliti u hrvatskom prijevodu - Nadolazeća oluja.

Čini je isprepletena mreža nekoliko različitih priča, a koje - kako kaže službena najava - čine "uvjerljivu i nestabilnu predstavu", koja se bavi širokim rasponom tema: od smrti i seksa, preko rublja, nasukanih brodova i padanja snijega, do osobnih anegdota, izmišljenih filmova i poluzaboravljenih romana pretvorenih u bajke.

Posebnost je ove predstave što u Forced Entertainment u njoj po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri na sceni uživo izvode glazbu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter