Login za korisnike

Nadolazeća oluja

Ususret 30. obljetnici postojanja Forced Entertainment se vraća u Hrvatsku i to predstavom koja u njihovom karakteristično anarhičnom stilu isprepliće najnevjerojatnije priče.

***

Britanski eksperimentalni izvedbeni kolektiv Forced Entertainment jedan je od stožernih stupova postdramskog kazališta, o čemu smo vam detaljno pisali i u posebnom dossieru, a s njihovim se radom ovdašnja publika, zahvaljujući Eurokazu,  dosad imala prilike upoznati u par navrata.

Za njihovo najnovije ukazanje na hrvatskim pozornicama zaslužan je pak Festival svjetskog kazališta, na koji stižu u susret 30. obljetnici postojanja i to predstavom iz 2012. godine naslovljenom The Coming Storm iliti u hrvatskom prijevodu - Nadolazeća oluja.

Čini je isprepletena mreža nekoliko različitih priča, a koje - kako kaže službena najava - čine "uvjerljivu i nestabilnu predstavu", koja se bavi širokim rasponom tema: od smrti i seksa, preko rublja, nasukanih brodova i padanja snijega, do osobnih anegdota, izmišljenih filmova i poluzaboravljenih romana pretvorenih u bajke.

Posebnost je ove predstave što u Forced Entertainment u njoj po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri na sceni uživo izvode glazbu.

autorski tim
John Averyglazbeni suradnik
Hester Chillingworthasistent redatelja
Tim Etchellsredatelj
Richard Lowdonautor likovnog oblikovanja
Nigel Edwardsoblikovatelj svjetla
Forced Entertainmentskladatelj
Phil Hayesskladatelj

izvođači
Cathy Naden
Claire Marshall
Phil Hayes
Richard Lowdon
Robin Arthur
Terry O’Connor

Odgovori

POVEZANE VIJESTI