Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Predstavljanje knjige ‘Ambijentalnost na dubrovačku’

Predstavljanje knjige ‘Ambijentalnost na dubrovačku’

Predstavljanje knjige iz naslova, autora Ivice Kunčevića, u uzdanju Biblioteke Mansioni, održat će se u sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu, 24. srpnja, s početkom u 21,30 sati u atriju palače Sponza.

'Ambijentalnost na dubrovačku' knjiga je teatroloških eseja redatelja Ivice Kunčevića, a bavi se ambijentalnim kazalištem Dubrovačkih ljetnih igara još od 1951. godine i Fotezova postava Držićeva 'Plakira'. Podijeljena je na tri dijela u kojima Kunčević piše o otvorenjima Dubrovačkih ljetnih igara, o vlastitim režijima te ravnateljstvu u ambijentu, a mješavina je memoarskog i analitičkog štiva.

Kazališni redatelj Ivica Kunčević uz brojne je ostvarene režije vršio i funkciju direktora dramskoga programa Dubrovačkih ljetnih igara u razdoblju od 2002. do 2009. godine. Radio je i kao izvanredni profesor na Odsjeku kazališne režije i radiofonije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Kao redatelj je uz brojna uprizorenja klasičnih djela svjetske književnosti te suvremenih hrvatskih pisaca, ustrajno radio na scenskom promaknuću djela iz dubrovačkog dijela hrvatske književne baštine, pri čemu u antologijska djela hrvatskog teatra svakako ulaze njegove postave 'Dunda Maroja', 'Tirene', Gundulićeve 'Dubravke', Zlatarićeve 'Elektre', Vojvovićevih 'Ekvinocijo', 'Maškarata ispod kuplja' i 'Dubrovačke trilogije', Vodopićeve 'Tužne Jele' te Tudišićeva 'Ilije Kuljaša'.

Knjigu će predstaviti Željka Turčinović u ime izdavača Biblioteke Mansioni, kazališni redatelj Matko Sršen te sam autor Ivica Kunčević. Ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić – Kukuljica i Maro Martinović.

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE