Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: GKL Split u Berlinu

Izvoz: GKL Split u Berlinu

S nagrađivanom predstavom 'Did i repa', Gradsko kazalište lutaka Split nastupit će 9. i 10. lipnja 2013. u najvećem berlinskom kazalištu za djecu i mlade „Theater an der Parkaue“.
Share on facebook
Share on twitter

Gostovanje GKL-a Split pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dio je programa festivala hrvatske kulture u Njemačkoj Kroatien Kreativ 2013 kojeg organizira i koordinira udruga Hrvatska kreativno 2013, a održava se povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Predstava Did i repa, autorica Anice Tomić i Jelene Kovačić, je od premijere u rujnu prošle godine igrana u Splitu, Zagrebu, Šibeniku i ovjenčana brojnim nagradama na Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu i 6. Malom Maruliću u Splitu. Među ostalim nagradama, na oba je festivala osvojila i onu stručnog žirija za najbolju predstavu cjelini.

Koristeći tek osnovni motiv poznate ruske pripovijetke za djecu, redateljica Anica Tomić i dramaturginja Jelena Kovačić, suvremenim su kazališnim jezikom ispričale posve novu priču o djevojčici koja iz grada dolazi na selo provesti ljetne praznike s Babom i Didom i upoznaje svu težinu i ljepotu života u Zagori.

Predstava je inspirirana životom, ritmom i zvukom Dalmatinske zagore, a koristi i tradicionalne elemente hrvatske kulture i baštine poput Nijemog kola i Ojkavice.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE