Naslovnica > PREDSTAVE > Tri sestre

Tri sestre

VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najpoznatiji ruski dramatičar u režiji danas najpoznatijeg ruskog redatelja s možda tri najautentičnije sestre koje ste vidjeli.
autorski tim funkcija
Vladimir Maksimovscenograf
Pjotr Fomenkoredatelj
Ivan Verhovyhasistent redatelja
Marija Danilovakostimograf
Anton Pavlovič Čehovautor teksta

 

Tri sestre su ponovno u Zagrebu. Iako, gledajući repertoare zagrebačkih kazališta, službeno, nikad nisu nikamo ni otišle. No u svakom slučaju evo još jedne prilike da zagrebačka publika utvrdi znanje na području kojeg je već magistrirala.

No, sarkazam na stranu, ono čemu se ta ista publika ima prilike nadati jest to da se ovoga puta priča o izgubljenim idealima, sivoj svakodnevici, i otužnim kompromisima u životima sestara Prozorov događa na kazališnim daskama u režiji Pjotra Fomenka, slavnog moskovskog redatelja čije režije dobro poznaju europska pa tako i svjetska kazališta. A tako je i s hrvatskim, s obzirom da je Fomenko sa svojim teatrom nepretencioznog naziva Kazališna radionica, već gostovao 2003. godine na FSK-u, s adaptacijom Tolstojevog romana Rat i mir, te time pokupio simpatije publike, ali i struke.

Da li će tako biti i sa sestrama, tek je za vidjeti, no ako nagrade jesu barem neka garancija, Fomenkova predstava ih ima na pretek, od onih za najboljeg redatelja, najbolju predstavu u cijelini, za najbolju suradnju ansambla i za najbolju žensku ulogu, u ovom slučaju – njih, tri, inače poznate ruske glumice Polina Kutepova, Ksenija Kutepova i Galina Tyunina.

A s ovom predstavom o Irini, Olgi, Maši, njihovom bratu Prozorovu, zatim njihovim ljubavnicima, muževima, susjedima i prijateljima, službeno se zatvara program ovogodišnjeg Festivala svjetskog kazališta, pa se tako nadamo da će na njegovom kraju, ipak biti jedan šećer

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE