Login za korisnike

Vrata percepcije

Eksperiment suodnosa pokreta, glazbe i vizualnih medija

***

Jasna Čižmek Tarabuk i dr.sc. Sven Lončarić početkom sezone 2012/2013 boravili su na rezidenciji u ZPC, ne bi li istražili interakcije između pokreta i elektronskih audiovizualnih medija. Autori koriste računalne tehnologije i metode u izvedbenim umjetnostima i bave se istraživanjima principa prividne stvarnosti, fuzije i kombinacije virtualnih i realnih karaktera, a rezultat je predstava - Vrata percepcije.

Djelo je zamišljeno kao eksperiment suodnosa pokreta, glazbe i vizualnih medija. Na sceni tri plesača pokretom komuniciraju s glazbenom i vizualnom strukturom pohranjenom u računalu. Na taj način određeni pokret pobuđuje određene glazbene i vizualne strukture. S druge strane, ovako prisutne strukture neposredno definiraju nove plesne uzorke i njihovu dinamiku.

Ova zamisao se razrađuje kroz niz kraćih sekvenci koje tretiraju odnos glazbenog, prostornog, likovnog, te plesnog. Međuodnos ovih elemenata prerasta u stvarnom vremenu u nedjeljivu cjelinu, koja gledateljima/slušateljima nudi nove, često neočekivane senzacije prostora.

 


Odgovori