Login za korisnike

Svaki pas ima svoj dan

Pseće sudbine po drugi put ove sezone zaposjedaju ‘daske koje život znače’. Raspjevana ‘priča o psima i njihovim snima’, u Trešnju stiže zahvaljujući autorskom trojcu Mihanović – Appelt – Ruždjak.

***

Nakon Timbuktua, dobit ćemo još jednu pseću predstavu u tekućoj sezoni. Ista se zove  Svaki pas ima svoj dan, a nastaje u suradnji s udrugom za zaštitu životinja Noina arka.

No, ako ste iz naslova pomislili da je riječ o scenskom uprizorenju istoimenog El Bahatteejeva albuma iz 2001. - grdno ste se prevarili.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=dpptzcGglIk]
El Bahatee: Svaki pas ima svoj dan

Po srijedi je ustvari praizvedba novog, domaćeg lutkarskog  mjuzikla, koji umjesto na reperske bravure daleko više podjeća na off-boradwayski hit Avenue Q koji se u kratkom roku iz ousidera prometnuo u najugodnije iznenađenje 2003. godine, osvojivši čak 6 Tony nagrada, uključujući i onu za najbolji mjuzikl.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=PJCU4xf5IJE]
Avenue Q: It Sucks To Be Me @ Tony's

No, za razliku od Avenue Q, svojevrsnog hommagea kultnoj TV-seriji Sesame Street, i njegova najvećeg hita Internet is for porn Svaki pas ima svoj dan namjenjen je prvenstveno djeci, a iz Kazališta Trešnja kažu da je po srijedi:

'priča o psima i njihovim snima, četveronožna on the road štorija koja će se potruditi biti razigrana i raspjevana, vragometna i brzopotezna, strastvena i romantična...'

Priča ide ovako:

Labrador Štruca iznenada ostane bez doma te putuje u zemlju Sretnih pasa. Na svome putovanju susreće mnogobrojne pseće likove s ljudskim osobinama i problemima.

Psi Lokna (kokeršpanijelka),  Šef (križanac između dobermana i lovačkog psa),  Zumbul (baset), Sitna (čiuaua), Pia (križanka između puia i uličnog psa),  Haron (bobtail), Kuku (istarski gonič) te Bopčinski i Dopčinski (mješanici nalik na hrvatskog tornjaka samo manji) borit će se protiv Jurkića i sina vlasnika šinteraja i njihove mušterije strašnoga Kineza Cu-koa. Pobjeći će iz zatočeništva u kojem  ih žele pojesti, prelazit će opasnu rijeku, izbjegavat će drveće koje se ruši, a tajnovita vrata vodit će ih iz prizora u prizor. No, najveće neprijatelje pronaći će u samima sebi...

Autor teksta Dubravko Mihanović inače je dramski pisac i dramaturg kazališta Gavella, dok je redateljica Dora Ruždjak-Podolski. Glazbu je pak potpisao njezin stalni suradnik, Dinko Appelt.Odgovori