Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 18. Vukovarsko lutkarsko proljeće

18. Vukovarsko lutkarsko proljeće

Na 18. vukovarskom lutkarskom proljeću od 18. do 23. ožujka nastupit će 15 lutkarskih kazališta s ukupno 96 predstava
Share on facebook
Share on twitter

Predstave će se održati u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Iloku te općinama Babina Greda, Lovas, Stari Mikanovci, Nuštar, Bošnjaci, Drenovci, Slakovci Jarmina te u Orašju (BiH), a uz hrvatska kazališta nastupit će i kazališta iz Mostara (BiH) i Novog Sada (Srbija).

Kazalište-domaćin ovogodišnjega Vukovarskog lutkarskog proljeća je Tvornica lutaka Zagreb, koja će nastupiti s predstavom Profesor Baltazar. Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku dolazi s predstavom Pale sam na svijetu, Gradsko kazalište lutaka Rijeka s Palačinkom mog života, Zagrebačko kazalište lutaka s predstavom Postolar i vrag, a Kazalište Zorin dom, Karlovac s Najboljim prijateljima, dok će Kazalište Virovitica odigrati Telefonske priče.

Gradsko kazalište lutaka Split predstavit će se s predstavom Kako se vjetar spustio među ljude, Teatar Don Hihot iz Ivanić Grada odigrat će Zecmen, a Pinklec iz Čakovca A tko si ti. Scena Marin Hrvatskog doma u Vukovaru izvest će predstavu Jona, jesi li shvatio?, kazalište Licem u lice iz Splita Ajme meni što ću sad?, a Kazalište Ivane Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda Snježnu kraljicu. Lutkarsko kazalište Mostar nastupit će s predstavom Tobia, Pierre Vally Teatar iz Zagreba s predstavom Medo protiv gospodina 'Ne može' i gospodina 'To nije u redu', a Teatar 34 iz Novoga Sada s predstavom Izgubljeni u bajci.

Osim lutkarskih predstava održat će se izložba domaćina Tvornice lutaka Zagreb, radionice za profesore predmetne nastave s temom Dramski odgoj i metoda nastanka kazališne predstave za djecu i mlade, te seminar za učitelje razredne nastave i odgajatelje s temom Lutka-lik iz odabrane bajke-kreiranje, oblikovanje i izrada koji će voditi edukatori Maja Sviben, Danijela Totić, Silva Kašuba-Katunar i Maja Vojković.

Povelja i nagrada za životno djelo za doprinos umjetnosti lutkarstva bit će dodijeljena redatelju Himzi Nuhanoviću iz Vinkovaca, utemeljitelju Vukovarskog lutkarskog proljeća, a Povelja i nagrada za životno djelo za doprinos glumačkoj umjetnosti lutkarstva prvakinji Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke Almiri Štifanić.

Svečanost otvorenja 18. vukovarskog lutkarskog proljeća održat će se 18. ožujka u Županji, u 12 sati. Tom će prigodom u dvorani "Mladost" biti izvedena predstava Profesor Baltazar Tvornice lutaka Zagreb. Istoga dana u 20 sati u Ružičkinoj kući u Vukovaru upriličit će se svečanost dodjele povelja i nagrada za životno djelo.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE