Search
Close this search box.

Tjedni pregled br. 9 [25.2. – 3.3.13.]

U Zagrebu ponovno s radom započinje 'Maštodrom', u Varaždin i Viroviticu stižu gostovanja, a dvije prošlotjedne premijere ovog će tjedna zaigrati na novim pozornicama.

četvrtak 28/02/13  

  • točno u 18:00 u zagrebačkoj Maloj sceni započinje program Maštodromnamijenjen najzahtjevnijoj publici  – onoj od 4 do 10 godina. Uz predstavu Zlatna koka inspiriranu La Fontaineovom basnom, Maštodrom uključuje i kratku radionicu za najmlađe gledatelje pod vodstvom školovanih pedagoga i psihologa.
  • u HNK Varaždin istog dana, ali od 20:00 h gostuje predstava SGL Celje  naslovljena Sleparja v krilu ili Prevaranti u suknji. Riječ je o lakoj američkoj komediju o propalim glumcima koji egzistenciju pokušavaju riješiti preoblačeći se u žene, a koju je režirao  Boris Kobal.

petak 01/03/13

  • Nakon premijere u HNK Šibenik prošlog tjedna, koprodukcijski naslov Push up 1-3 zaigrat će po prvi put i na sceni drugog partnera - zagrebačke Gavelle. Posrijedi je hvaljeni tekst njemačkog suvremenog autora Rolanda Schimmelpfenniga, žestoka kritika kapitalizma kroz svakodnevnicu zaposlenika jedne marketinške agencije. Režiju potpisuje - Dario Harjaček.
  • U Varaždinu će pak, nakon prošlotjedne praizvedbe na Visu premijerno u matičnom teatru zaigrati Ruke po RankuNovela ‘Ruke’ Ranka Marinkovića polazište je propitivanja dvojakosti ljudskog postojanja, ali i umjetničkog stvaranja u predstavi kojom HNK Varaždin obilježava 100. godišnjicu rođenja tog velikog hrvatskog pisca.

subota 02/03/13

9. VIRKAS približava se svome kraju, a u samoj završnici nudi gostujuću predstavu Jedan čovek, dvojica gazda. Goldonijev klasik u novo je, suvremeno ruhu obukao dramatičar Richard Bean, a u svjetski hit pretvorila produkcija londonskog National theatrea. Isti tekst dospio je i na repertoar teatra u Kragujevcu, u kojem režiju potpisuje Nebojša Bradić.

/naslovna fotografija: hownowdesign/

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE