Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Štokalo na čelu ZKL?

Štokalo na čelu ZKL?

Kako je to još u runu 2011. predvidio jedan od upita na 'Plan 21' Kukuriku koalicije, ravnateljicom Zagrebačkog kazališta lutaka postat će - Ljiljana Štokalo. No, izbor ravnateljice nije prošao bez žrtava pa je jedan od članova Kazališnog vijeća podnio ostavku.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, natječaj za ravnateljsko mjesto Zagrebačkog kazališta lutaka, a kojemu je promaklo navesti stručnu spremu prema bolonjskim standardima, zaključen je 13. siječnja, a od sedam pristiglih prijava najbolju je biralo Kazališno vijeće u sastavu Đorđe KukuljicaZvonko Festini Žarko Savić.

Na natječaj su se prijavili: aktualni ravnatelj DK Dubrava – Leo Vukelić, redatelj i nekadašnji ravnatelj Teatra &TD - Damir Mađerić, bivši šef Koncertne direkcije Zagreb - Davor Žagar, glumac Željko Šestić, članovi ZKL-ova glumačkog ansambla – Vanda Božić Marina Kostelac i Predrag Petrovićte konačno nekadašnja glumica, potom političarka i pomoćnica ministra kulture, a danas zaposlena u ZKL kao direktorica produkcije - Ljiljana Štokalo.

Kazališno je vijeće u uži izbor uvrstilo Mađerića, Šestića i Štokalo, da bi se potom nakon žučne diskusije na koncu ipak odlučilo kao kandidatkinju Gradskoj skupštini predložiti upravo Štokalo, kako je to svojevremeno i najavio jedan od upita na Plan 21 Kukuriku koalicije.

To je, saznajemo neslužbeno, bio i razlog što je odmah po donošenju takvog zaključka ostavku na mjesto u Kazališnom vijeću odlučio podnjeti - Zvonko Festini.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI