Upoznajte nominirane: Maša Kolar

Maša Kolar rođena je u Zagrebu 1973. Plesačica, plesna pedagoginja i koreografkinja.

Završila Školu suvremenog plesa Ane Maletić. 1991. godine diplomirala je na Vlaamse Dansacademie u Bruggeu u Belgiji. Profesionalnu plesačku karijeru započinje u kazalištu Komedija u Zagrebu 1986., a nastavlja 1991. godine u Axas Dance Company u Winterthuru (Švicarska). 1992. godine angažirana je u Ballett Dresden (Njemačka) gdje 1995. godine dobiva status solistice.

1998. godine dobiva angažman u Thoss TanzKompanie u Kielu (Njemačka), a od 2001. godine sa istom kompanijom seli u Hannover (Njemačka).

2005.,2006. i 2008. godine predavačica je na Sveučilišnoj plesnoj akademiji u Stockholmu (Švedska), asistira u Aalto Ballett Theater Essen (Njemačka) i vodi plesne radionice u Njemačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i Australiji.

2007. godine postaje članicom Aterballetta u Italiji gdje radi sa koreografima: Maurom Bigonzettijem, Ohad Naharinom i Walterom Matteiniem. Asistirala je na postavljanju 3 suvremena baleta i Labuđem jezeru koreografu Stephanu Thossu u Queensland Balletu (Australija).

Od 2006. godine zaposlena je u Učilištu ZKM-a kao plesna pedagoginja i koreografkinja, te nastavlja internacionalnu karijeru kao slobodna plesna umjetnica.

Maša je  nominirana za Teatar.hr Nagradu Publike 2012 u kategorijama najbolje i izvođačice i redatelja / koreografa.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.