Naslovnica > PREDSTAVE > Istovremeno drugi

Istovremeno drugi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Matija Ferlin & co u avanturi kamperskog istraživanja.
autorski tim funkcija
Colin Stetsonskladatelj
Tina Ivezićgrafički dizajner
Juan Echeverriautor ilustracija
Danijela Bilić Rojnićprevoditelj
Katja Kosiprevoditelj
Jasna Žmakautor teksta
Mauricio Ferlinscenograf
Matija Ferlinautor koncepta
Matija Ferlinredatelj
Matija Ferlinkoreograf
Matija Ferlinkostimograf
Goran Ferčecsavjetnik

Nakon godina iščekivanja, ništa se nije dogodilo. Promijenila se jedino boja lišća. Sve je drugo ostalo isto. Užas svakodnevice proždirao je ljudske duše dotad neviđenom silinom. Novac je bio moćniji od bilo kojeg drugog papira, a riječi su sasvim izgubile na vrijednosti. Stoga su konačno odlučili pobjeći. Hodali su satima, danima su hodali. Bilo ih je petero. Najbolji prijatelji, odmetnici od svijeta davno lišenog ljudskosti. U džepove su strpali tek pokoju tavu, nekoliko šatora i sjekira, i nekoliko knjiga. Hodali su i hodali, zastajući samo da prespavaju u skloništima koje je stvorila Priroda. Hodali su kroz divlje i neprohodne šume, prelazili preko dubokih rijeka i nemilosrdnih jezera. S nepreciznom kartom u rukama, a srca odlučnih u namjeri da pronađu cilj koji im je neprestano izmicao. Nesigurni pred onim što ih čeka, sigurni jedino u ono što su ostavili iza sebe. Hodali su i hodali, sve dok…

Istovremeno drugi treći je dio istraživačke trilogije Matije Ferlina započete predstavom Nastup, njegovom prvom koreografijom za više plesača, nakon koje su slijedile Samice, njegova prva predstava nastala po tekstualnom predlošku.

Riječ je o procesu u kojem Ferlin pokušava pronaći novi koreografski jezik, a u kojem je dosad ispitao mogućnost kreiranja tijelima lišenim prethodnog plesnog znanja, te potom koreografiranje samog jezika. U trećem dijelu tog putovanja,  Ferlin je odlučio dodatno radikalizirati cijeli proces nastanka predstave i materijala koji je čini, pa je suradnike poveo na - višetjedno kampiranje.

Službena najava tvrdi kako je taj potez bio "motiviran je željom za kreiranjem jedne malene radne zajednice koja je upućena jedino na samu sebe, s obzirom da se i sama predstava bavi pitanjem zajedništva, ispitivanjem uvjeta i kvaliteta socijalnog ponašanja određenih društvenih skupina, i to ne kroz tekstualni, već kroz fizikalni aspekt predstave. Sam materijal predstave bit će stoga djelomično generiran iz stvarnih situacija koje su se dogodile tijekom kamperskog suživota tima predstave."

Kao i za Samice, autorica je teksta predstave Jasna Žmak, scenograf  je - standardno - Mauricio Ferlin, a uz široki suradnički tim u predstavi uz domaće izvođačke snage nastupaju i dvije gošće iz inozemstva.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE