Search
Close this search box.

Darko Lukić je izbornik 23. Marulićevih dana

Na sjednici festivalskog vijeća 'Marulićevi dani', održanoj 8. kolovoza 2012. godine u Splitu, jednoglasno je za izbornika narednog festivala hrvatske drame izabran prof. dr. sc. Darko Lukić

Vijest je na svojim web stranicama objavilo Ministarstvo kulture, uz slijedeće priopćenje:

Kako je namjera Ministarstva i HNK Split da se naprave izmjene i dopune Pravilnika o festivalu hrvatske drame i autorskog kazališta, mišljenje članova vijeća jest da s iskustvom uspješnog dramskog autora, profesora na odsjeku produkcije ADU te autora najzanimljivije knjige o infrastrukturi kazališta, raznim poslovanjima i organizacijama kazališne kuće i uspjehu drame na sceni, „Kazalište u svom okruženju“ svakako će doprinijeti kvaliteti i promjenama narednih „Marulićevih dana“. Darko Lukić je i sam dobitnik nagrade Marulićevih dana 1994. godine kao i nagrade Marin Držić 2003.

Podsjetimo, spomenuta želja Ministarstva za izmjenama Pravilnika Marulićevih dana djelomično je rezultat skandala na prošlom izdanju te manifestacije, kad je jedna od nagrada dodijeljena mimo propisa, ali se uprkos našem inzistiranju i pismenom zahtjevu kako upravi festivala tako i Ministarstvu niti jedni niti drugi o cijelom skandalu nikad nisu očitovali.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE