Maštodrom – nova kazališna scena u Zagrebu

S početkom srpnja Zagreb će postati bogatiji za još jednu kazališnu scenu, i to onu posvećenu najmlađoj publici!

  

Umjetnička organizacija Kubus, nadaleko poznata po svojim programima edukacije u izvedbenim umjetnostima, tijekom ljeta u Kinu Europa, publici od 4 do 10 godina, nudi kazališne predstave i igraonice.

Boljim poznavateljima domaće izvedbene scene ime Studija Kubus i više je nego poznato. Umjetnička organizacija koja već sedam godina provodi sustavnu i multidisciplinarnu edukaciju u području izvedbenih umjetnosti, između inog je 'kriva' za karijere Judite Franković, Marka Cindrića  i cijelog niza mladih domaćih glumaca.

Nakon punih sedam godina rada u edukaciji, 'Kubusari' su se konačno odlučili i za kreiranje vlastitih produkcija, a kojima, ogoljenim od svega, žele pokazati kako kazalište – u konačnici – ipak počiva na kompetentnim glumcima.

U tu svrhu odabrali su najzahtjevniju publiku  – onu od 4 do 10 godina – te za njih kreirali dvije predstave inspirirane La Fontaineovim basnama: Lasicu na tavanu i Zlatnu koku.

Nakon svake od izvedbi, za djecu je organizirana i polusatna likovna radionica pod vodstvom školovanih pedagoga i psihologa, a tijekom koje će mlada publika svoje impresije pretočiti u slike, koje će početkom rujna biti i izložene u Kinu Europa.

Program nazvan Maštodrom, za početak će se odvijati svake subote u zagrebačkom kinu Europa s početkom u 11 i u 17 sati, a ovisno interesu publike – i tijekom tjedna.

Maštodrom funkcionira na vrlo jednostavnim, ali i vrlo zahtjevnim principima – djeci se ne nude i ni scenografija ni kostimi, već samo glumačke interpretacije, čiji je zadatak da mlade gledatelje odvedu na putovanje maštom.

Program započinje u subotu 7. srpnja premijernom izvedbom predstave Zlatna koka, u 11h te repriznom u 17h, a nastavlja se iduće subote, 14. srpnja premijerom predstave Lasica na tavanu, u istim terminima.

Za obje predstave tekst je prema La Fontaineu napisala osnivačica i voditeljica studija Kubus, Simona Dimitrov – Palatinuš, režiju potpisuje Nora Krstulović, a igraju Ines Cokarić, Ena Sanan Hdagha, Sanja Mataga, Adriana Šnajder i Ana Takač.

Ulaznice po cijeni od 30kn moguće je nabaviti pola sata prije početka svake izvedbe u Kinu Europa.

Dodatne informacije i rezervacije:

studiokubus@gmail.com

tel.+385915029472

tel.+385913234016

 

Raspored izvedbi u  srpnju:

 

Subota, 7. srpnja


11:00 Zlatna koka

17:00 Zlatna koka

 

Subota, 14. srpnja

 

11:00 Lasica na tavanu

17:00 Zlatna koka

 

Subota, 21. srpnja

 

17:00 Zlatna koka

17:00 Lasica na tavanu

 

Subota, 28. srpnja

 

11:00 Lasica na tavanu

17:00 Zlatna koka

 

 

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.