Naslovnica > VIJESTI > INFO > Troje kandidata za intendanta HNK Zagreb

Troje kandidata za intendanta HNK Zagreb

Na treći uzastopno raspisani natječaj za čelno mjesto nacionalnog teatra, uz još uvijek aktualnu intendanticu, javilo se još dvoje kandidata.
Share on facebook
Share on twitter

Treći natječaj za mjesto intendanta HNK Zagreb raspisan je 23. svibnja, a jučer su konačno otvorene i pristigle prijave.

Uz - očekivanu i najavljenu prijavu aktualne intendantice Ane Lederer, na natječaj su pristigle i kandidature Sibile Petlevski i Velimira Viskovića.

Sibila Petlevski prozna je spisateljica, pjesnikinja, dramatičarka, izvedbena umjetnica, znanstvenica, sveučilišna profesorica, urednica i prevoditeljica. Doktorica je filoloških znanosti, redovita profesorica na Aka­­demiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, te čla­­­nica L’Académie Mallarmé i l’Académie Européenne de Poésie.

Velimir Visković publicist je i književnik, glavni urednik Hrvatske književne enciklopedije, urednik brojnih knjiga i časopisa, te višegodišnji predsjednik Hrvatskog društva pisaca od njegova osnivanja 2002. godine, danas pak u funkciji člana Upravnog odbora iste udruge.

Niti Petlevski niti Visković nemaju iskustva u vođenju kazališnih kuća, no nije ga prije stupanja na dužnost u HNK Zagreb imala ni Ana Lederer.

Kazališno vijeće HNK - u sastavu Duško LjuštinaMatko Raguž, Vladimir StojsavljevićKrešimir SeletkovićLuka DragićDanijel Martinović i Mihaela Devald - sada na raspolaganju ima 45 dana za proučavanje ponuđenih programa i razgovore s kandidatima, a nakon što odabere vlastitog favorita, njegov ili njezin mandat još trebaju usuglasiti Grad Zagreb i Ministarstvo kulture, kao vlasnici kazališta.

Dok se pak oni ne dogovore, nas zanima što vi mislite?

[poll id="30"]

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI