Search
Close this search box.

Uvjeti korištenja

Teatar.hr svojim čitateljima omogućuju korištenje usluga i sadržaja portala koje je regulirano ovim uvjetima korištenja.

Korištenjem portala i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju Teatar.hr domeni (u daljem tekstu: Teatar.hr) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i  prihvaćaju.

Teatar.hr korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih internetskih servisa i izvora sadržaja.

Teatar.hr zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. Teatar.hr nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke portala Teatar.hr za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

Teatar.hr se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje portala za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na portalu, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećojstrani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala.

Registracijom na portalu korisnik dobiva podatke o korisničkom računu - korisničko ime i lozinku. Korisnik je  dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije  korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga portala.

Korisnicima portala nije dopušteno:

a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način

b) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

c) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

d) manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala

e) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

f) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja

g) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

h) korištenje, na bilo koji način, portala za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)

i) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Teatar.hr zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Sadržaj na Teatar.hr portalu zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka redakcije portala Teatar.hr ili koristiti na bilo koji način koji može uzrokovati štetu portalu Teatar.hr ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava, te prava trećih osoba.

Teatar.hr portal sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Teatar.hr nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se upotpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Teatar.hr nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na portalu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na portalu i izvan portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te Teatar.hr nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Teatar.hr ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled portala kao medija, Teatar.hr zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s portala bez prethodne obavijesti. Teatar.hr neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja portala.

Teatar.hr zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici portala koristi u promotivne svrhe.

Blogeri Teatra.hr mogu svoje blogove puniti sadržajem kojim žele. Svaki njihov tekst je stav isključivo autora i ne odražava stav vlasnika Teatar.hr bloging alata, koji se ne može smatrati odgovornim za njegov sadržaj.

Teatar.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja u slučaju kršenja ovih pravila.

Teatar.hr ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Tiskani i elektronički mediji ne smiju prenositi autorska djela s portala, objavljivati odnosno reproducirati, distribuirati i/ili priopćavati javnosti fotografije ili videozapise izvorno postavljene na portalu Teatar.hr u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama bez pravovremene pisane suglasnosti uredništva portala Teatar.hr.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE