Login za korisnike

Nataša Antoniazzo

Magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović Stanislav. Za vrijeme studija nastupa u Opernom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, te je dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se ističe Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod operne pjevačice Grace Bumbry i prof. Jonathana Morrisa, te kod svjetski renomirane hrvatske mezzosopranistice Ruže- Pospiš Baldani .Magistrirala je i na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Prvi internacionalni profesionalni operni debut ostvaruje 2000. godine na velikoj pozornici u Areni – Ljetnog Opernog festivala u Avenschesu-u u Švicarskoj ulogom Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija pod dirigentskim vodstvom Andrea Licate i orkestrom ženevske opere. Nakon toga nastupa po Njemačkoj i Švicarskoj ,a od sezone 2007/2008 nastupa kao solist u HNK u Zagrebu .
Njezin operni repertoar proteže se od epohe Baroka – uloga Prve vještice u operi „Didona i Enej“ H.Purcella, Orfej iz opere „ Orfej i Euridika“ Ch.W.Glucka; zatim Cherubina iz „Figarovog pira“ skladatelja W.A.Mozarta; Clarine iz opere“ Bračna mjenica“ G.Rossinija; uloga Giannette iz opere „ Seoske pjevačice“ G.Rossinija; zatim uloga Mere Jeanne iz opere „ Razgovori Karmelićanki“ F.Poulenca; Ursula iz „ Beatrice i Benedikt“ H.Berlioza; uloga Infermiere iz trilogije „Triptih“ G.Puccinija, Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija te sve do uloge Fricke iz „ Rajninog zlata“ R.Wagnera.
Antoniazzo redovito održava solističke koncerte i koncerte komorne glazbe u koncertnim dvoranama i na raznim glazbenim festivalima u Hrvatskoj; Francuskoj; Njemačkoj; Švicarskoj; Italiji i Španjolskoj. Snima komornu glazbu za Hrvatsku radio televiziju , te je snimila zvučne zapise skladbi F.Kuhača za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, a 2013.godine izašao je njezin prvi solistički nosač zvuka pod nazivom „ Barokna glazba sjeverne Hrvatske“ uz suradnju orguljaša Višeslava Jaklina , u izdanju renomirane izdavačke kuće „ Cantus“ Hrvatskog društva skladatelja! Nataša Antoniazzo djeluje kao samostalni umjetnik , te je član HDGU ( Hrvatskog društva glazbenih umjetnika) i HZSU ( Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) u Zagrebu, i umjetnik je Koncertne direkcije Zagreb, a od 2013.godine pozvana je kao gost predavač u Austriju na ljetnu glazbenu akademiju Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

predstava produkcija funkcija
Svijetleći grad, izvođač Žena u žutoj haljini
Triptihizvođač Infermiera
Razgovori Karmelićankiizvođač Majka Jeanne
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO

Odgovori