Naslovnica > PREDSTAVE > Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja

Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
Zašto nije baš svejedno u koji kafić zalazite, naročito nakon fatalne prometne nesreće. znaju Vedrana Klepica i Franka Perković
autorski tim funkcija
Romano Nikolićautor ideje
Milica Manojlovićautor ideje
Vedrana Klepicaautor teksta
Ana Sikavicaproducent
Franka Perkovićredatelj

"Jedino što je ona zapravo htjela jest imati onaj kurvinski gen za napućenu gornju usnu, i eventualno, reći mu da on nije nimalo nalik svome ocu, on definitivno nije nimalo nalik svome ocu, jer on nikada nije imao muda priznati neke stvari o sebi, jedino što on zna jest voziti Hondu, ili Toyotu, ponekad i Ford, četiri cilindra, metaliksivi ili tamnoplavi, uvijek između 80 i 150 kilometara na sat, jedino što on zna jest čekati da dovrši svoje četvrto piće, da ga ona pita hoće li još jedno, da kaže ne, da joj plati i da ode doma i da ni ne pogleda njega, koji uvijek sjedne baš tamo, baš namjerno, kao da mu nije jasno da od toga, barem sada, neće biti ništa."

Ulomak je to iz novog dramskog teksta i više nego produktivne Vedrane Kleipice, a koji premijerno postavlja KUFER u režiji Franke Perković.

60-minutna predstava nastala je prema originalnoj ideji studenata glume na Akademiji dramske umjetnosti – Romana Nikolića, Milice Manojlović, Dade Ćosića i Hrvojke Begović, kroz seriju improvizacija kontrapostiranih pisanom tekstu.

Kroz poluispovjednu formu Nebo..., kažu autori, "dotiče četiri priče čiji sadržaj možda nije uobičajen, ali vrlo vjerojatno jest svakodnevan. "

Četiri lika, koje spaja jedna automobilska nesreća u kojoj pogiba otac jednog od njih, poslovno i financijski dobrostojeći čovjek. Njih četvoro su sin poginulog muškarca, žena koja je bila muškarčeva ljubavnica, muškarac čija je cijela egzistencija obilježena nasumičnom logorejom i seksualnim pretenzijama na sina preminulog, te konobarica koja je bila jedini svjedok prometne nesreće, što ne bi bio problem, da se cijeli ansambl likova redovito ne skuplja upravo u njenom kafiću...

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE