Naslovnica > PREDSTAVE > U isto vrijeme, na starom mjestu

U isto vrijeme, na starom mjestu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA: ,
OCJENA PUBLIKE:
12345
Romantična komedija iz kasnih 70-tih na Scenu Gorica stiže - posredstvom HNK. Ne, nije riječ o koprodukciji.

U isto vrijeme, na starom mjestu ili u izvorniku Same Time, Next Year komedija je kanadskog autora Bernarda Sladea iz 1975. godine.

Priča je to o ženi i muškaracu, Doris i Georgu, koji se upuste se u bračnu nevjeru i odluče se svake godine o istom poslu nalaziti u isto vrijeme na istom mjestu, iako su oboje vjenčani i zajedno imaju šestero djece.
Tijekom 24 godine koliko ti susreti traju, njihov odnos se pretvara u ozbiljnu i stabiljnu vezu...

Tekst je na Broadwayu praizveden 1975. i premda je mijenjao pozornice, u kontinuitetu je igrao sve do 1978. spustivši zastor nakon impresivnih 1,453 izvedbi.

Tekst je bio nominiran za nagradu Tony, no osvojio je 'samo' Drama Desk nagradu, dok je glumica Ellen Burstyn osvojila i Tony i Drama Desk nagradu za glavnu žensku ulogu.

Dramu je pak u film 1978. adaptirao Robert Mulligan, povjerivši glavne uloge provjerenoj Ellen Burstyn i novom partneru - Alanu Aldi.

U domaćoj verziji, Doris i Georg postali su pak Nada i Vinko, a igra ih dvoje glumca HNK u Zagrebu i režira tamošnji kućni redatelj, pa Scena Gorica predstavu najavljuje kao “mali HNK” u Velikoj Gorici?!?!

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter