indocin without prescription, aciphex online, aciphex uk, purchase indocin online, order indocin online without prescription, purchase aciphex online, aciphex without prescription
VIJESTI
LOGIN


Niste registrirani? Registrirajte se klikom ovdje!

VIJESTI
LOGIN


Niste registrirani? Registrirajte se klikom ovdje!

Sunčanica

Ne, nije riječ o posljedicama pretjeranog izlaganju suncu, već o operi Borisa Papandopula koju u HNK Rijeka režira Ozren Prohić.

Sunčanica

Sunčanica je opera za koju je Boris Papandopulo skladao glazbu, a libreto napisao Marko Soljačić. Opera je nastala prema motivima 'Osmana'  Ivana Gundulića. Skladana na kraju nacionalnoga stila, ujedinjuje folklorne elemente s tada suvremenim glazbenim izričajima.

'Sunčanica' je praizvedbu imala 13. lipnja 1942. godine, te je ujedno to i prva opera poznatog skladatelja. Napisao ju je 1935., a uz 'Sunčanicu' je skladao još opere  Amfitrion (1936.) i Ronu (1955.).  'Sunčanicu' je u tadašnjoj izvedbi režirao Branko Gavella, dok su je koreografirali  Ana Roje i Oskar Harmoš, a u naslovnoj ulozi nastupila je prvakinja hrvatske opere Srebrenka Jurinac.

'Sunčanicom' se u HNK Ivana pl. Zajca otvaraju tradicionalni Zajčevi dani, a na premijeri će ujedno biti predstavljen i novi svečani zastor riječkog HNK, koji je nakon zastora za dubrovačko i splitsko kazalište, izradio Matko Trebotić.

naziv izvornika:
vrsta predstave:
produkcija:

datum premijere:
AUTORSKI TIM
osobafunkcija
Marko Soljačićautor libreta
Boris Papandopuloskladatelj
Nikša Barezadirigent
Ozren Prohićredatelj
IZVOĐAČI
12345 (0)

Komentirajte!