Naslovnica > PREDSTAVE > Stanje br.2

Stanje br.2

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Transformativnost tijela, nesigurnost istog u transformaciji, sve inspirirano drugim ženskim stanjem, u koreografiji Pravdana Devlahovića.
autorski tim funkcija
Višeslav Labošoblikovanje zvuka
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Nikolina Pristašasistent koreografa
Goran Sergej Pristašdramaturg
Ivana Ivkovićdramaturg
Pravdan Devlahovićkoreograf

'Stanje br. 2', druga je od dvije produkcije izvedbene skupine BADco u godini 2006, a riječ je o novoj koreografiji stalnog člana BADco-a Pravdana Devlahovića, koju uz samog autora izvodi i Zrinka Užbinec, također članica BADco-a, ali poznata i kao dio kordinacijskog tima Eksperimentalne slobodne scene.

Ono što Devlahovića zanima jest transformacija tijela, kako u plesu i pokretu, tako i u životu, te kritične prolazne točke iz određenog stanja u neko drugo, neodređeno, stanje izraza i mišljenja samoga tijela, ili kako kažu sami autori : 'Naboj kojeg podrazumijeva ta neodređenost neodvojiv je od tijela, on se podudara s njime i to u mjeri u kojoj je tijelo uvijek u prolasku ili u procesu (u mjeri u kojoj je ono dinamično i živo).'

Ime predstave jasna je aluzija na drugo stanje, odnosno trudnoću, koje je i bilo interes autora za stvaranje predstave koja tematizira transformaciju tijela, kako iz ženskog, tako i iz muškog aspekta plesača – izvođača.

Asistentica koreografa je Nikolina Pristaš, a za dramaturgiju predstave pobrinuli su se dramaturg i redatelj Goran Sergej Pristaš, te Ivana Ivković, poznata i kao koordinatorica platforme Zagreb – kulturni kapital Europe 3000.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE