Naslovnica > PREDSTAVE > Stanje br.2

Stanje br.2

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Transformativnost tijela, nesigurnost istog u transformaciji, sve inspirirano drugim ženskim stanjem, u koreografiji Pravdana Devlahovića.

'Stanje br. 2', druga je od dvije produkcije izvedbene skupine BADco u godini 2006, a riječ je o novoj koreografiji stalnog člana BADco-a Pravdana Devlahovića, koju uz samog autora izvodi i Zrinka Užbinec, također članica BADco-a, ali poznata i kao dio kordinacijskog tima Eksperimentalne slobodne scene.

Ono što Devlahovića zanima jest transformacija tijela, kako u plesu i pokretu, tako i u životu, te kritične prolazne točke iz određenog stanja u neko drugo, neodređeno, stanje izraza i mišljenja samoga tijela, ili kako kažu sami autori : 'Naboj kojeg podrazumijeva ta neodređenost neodvojiv je od tijela, on se podudara s njime i to u mjeri u kojoj je tijelo uvijek u prolasku ili u procesu (u mjeri u kojoj je ono dinamično i živo).'

Ime predstave jasna je aluzija na drugo stanje, odnosno trudnoću, koje je i bilo interes autora za stvaranje predstave koja tematizira transformaciju tijela, kako iz ženskog, tako i iz muškog aspekta plesača – izvođača.

Asistentica koreografa je Nikolina Pristaš, a za dramaturgiju predstave pobrinuli su se dramaturg i redatelj Goran Sergej Pristaš, te Ivana Ivković, poznata i kao koordinatorica platforme Zagreb – kulturni kapital Europe 3000.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter