indocin without prescription, reason to take cheap diclofenac dosage for cold sores during pregnancy, allergic reaction sale of diclofenac in canada, free samples cost of lasix likes, free samples metformin online dosage for cold sores, how to buy nexium for cold sores
VIJESTI
LOGIN


Niste registrirani? Registrirajte se klikom ovdje!

VIJESTI
LOGIN


Niste registrirani? Registrirajte se klikom ovdje!

Ribar Palunko i njegova žena

Čarobnu sudbinu najpoznatijeg hrvatskog ribara i njegove obitelji ovoga puta pripovijedaju lutke.

Ribar Palunko i njegova žena

Ribar Palunko i njegova žena jedna je od najljepših bajki objavljenih u zbirci Priče iz davnine (1916.) ponajveće domaće spisateljice, poznate i pod nadimkom 'hrvatski Andersen', Ivane Brlić-Mažuranić.

Kao u svim svojim pričama, autorica pokazuje izvanredan osjećaj i razumijevanje kako za najuzvišenije vrline, tako i za najveće mane ljudske duše, stvarajući na temelju vlastite osebujne mašte i elemenata hrvatske mitologije čudesan svijet protkan lijepim i nenamteljivim humorom.  Priču u produkciji Zagrebačkog kazališta lutaka, spajajući nekoliko lutkarskih tehnika, režira Georgij Paro.

Ukratko, bajka ide ovako: „Dozlogrdio ribaru Palunku njegov bijedni život.“ Živio je sam i siromašan. Što bi preko dana upecao, to bi navečer pojeo. Čeznuo je za srećom i mislio kako se ona skriva u bogatstvu i raskoši. Umjesto toga, poslala mu Zora-djevojka ženu siromašnu kao što je i on. Rodila mu žena sina Vlatka i živjeli bi njih troje skromno i u miru, ali Palunku pohlepa nije dala mira. Zbog te pohlepe žena mu onijemila, a on je postao privatna luda vlastitom sinu u podvodnom kraljevstvu. Kako će Palunkova žena spasiti muža i sina iz zatočeništva Morskog kralja i hoće li, a naravno da hoće, ljubav i odanost pobijediti ljudske slabosti? Ako sve to već znate, tim bolje – jer priču za djecu uvijek treba ispričati iznova.

naziv izvornika:
vrsta predstave:
produkcija:

datum premijere:
AUTORSKI TIM
osobafunkcija
Georgij Paroredatelj
Ivana Brlić Mažuranićautor teksta
IZVOĐAČI
12345 (14 glasova 3,86 / 5)

Komentirajte!