Naslovnica > PREDSTAVE > Hommage à Camus avec Le rêve imposé

Hommage à Camus avec Le rêve imposé

PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dubrovačka podružnica Francuske alijanse iz Montpellierea dovodi baletnu posvetu Albertu Camusu u koreografiji Zdenka Marasovića, hrvatskog koreografa sa stalnom adresom u Francuskoj.
autorski tim funkcija
Zdenko Marasovićautor
Zdenko Marasovićredatelj
Zdenko Marasovićkoreograf
Cristine Hamelasistent redatelja
Cristine Hamelasistent koreografa
Gustav Mahlerskladatelj
Albert Camusautor teksta
Frédéric François Chopinskladatelj

Le rêve imposé ili, na hrvatskom, Nametnuti san, rezultat je Marasovićeve fascinacije filozofijom i djelom Alberta Camusa zahvaljujući kojem je, kako sam kaže, zavolio francuski jezik.

Ideju za scenski hommage tom autoru imao je dugo vremena prije nego što ju je uspio realizirati početkom ove godine. Još 1981. predlagao je taj projekt, ali tek u suradnji s koreografkinjom Christinom Hamel i slikarom i fotografom Alainom Verpillotom uspio ga je režirati u svojoj kompaniji Attitude Europe gdje radi kao koreograf i redatelj i kojoj je ovo ujedno prva produkcija.

U 'Le rêve imposé' koristi različita izražajna sredstva za opisivanje ljudskog stanja onako kako ga definira Camusova filozofija. Deset plesača i jedan glumac obuhvaćaju pojedine segmente Camusova opusa oslanjajući se na različite vrste plesne ekspresije, ali i na riječi i poetičnost gesta.

Kompanija Attitude Europa gostovat će u Šibeniku, Dubrovniku i Splitu u periodu od 29. do 31. listopada.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter