Naslovnica > PREDSTAVE > Zločestobija

Zločestobija

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kako je Janko shvatio suvremenu socijalnu problematiku i zatim se pretvorio u dobra i ljubazna dječaka. U Gradskom kazalištu Žar ptica.

Žar ptica ima novu premijeru i to ne bilo kakvu nego onu pod nazivom Zločestobija. A ona vam je poznata po tome što je mlada autorica Marijana Nola za dramski tekst istog imena 2006. godine dobila drugu nagradu na natječaju Marin Držić Ministarstva kulture za dramsko djelo.

Nola u centar pozornosti stavlja dječaka Janka koji je shvatio da se poštenje i lijepo ponašanje naprosto ne isplate, te krenuo u svijet zločestih. U tom svijetu prikazuje se snaga dječje mašte koja miješa stvarnost i iluziju pa tako se uz svakodnevne osobe, javljaju i vile, čarobnjaci, vještice i svakojake druge pojave.

A poanta priče je jasna – ljubav i dobrota su jedine prave vrijednosti u životu, pa je tako i predstava koncipirana da usmjeri namjlađe gledatelja protiv onoga što se sve češće i sve ranije pojavljuje u razrednim klupama, a to je bullying, i nasilje djece jedne nad drugima.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter