Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Dobitnici Držića

Dobitnici Držića

Prvu od ukupno 6 nagrada 'Marin Držić' na istoimenom natječaju Ministarstva kulture za najbolji novi dramski tekst dobio je Tomislav Zajec za tekst 'Dorothy Gale'.
Share on facebook
Share on twitter

Drugu nagradu ravnopravno dijele Pavo Marinković za tekst Tri o maturi i Matko Sršen za rukopis Darsa (Marin Držić). Treću nagradu ravnopravno dijele trojica autora Elvis Bošnjak za tekst Žice i žileti, Vladimir Stojsavljević za rukopis Nikola Sedmi i Lana Šarić za tekst Neboder.

Povjerenstvo je radilo u sastavu Branka Cvitković dramska umjetnica prvakinja Drame HNK u Zagrebu, Nino Škrabe književnik i dramski pisac te Boris B. Hrovat književnik i kazališni kritičar, predsjednik.

Boris B. Hrovat je napomenuo da je ovogodišnji odaziv na natječaj (razmotren je 51 dramski tekst, a odabrano je njih 14) pokazao da je riječ o velikom broju afirmiranih dramskih osobnosti, koji su raznolikošću i kvalitetom svojih tekstova ovaj natječaj, koji se održava u godini jubileja Marina Držića, učinili istinskom panoramom suvremenoga hrvatskog dramskog pisma.

Članovi Povjerenstva upozorili su kako bi trebao raspisati natječaj za mjuzikl, komediju i dramske tekstove za djecu, s čim se složio i ministar kulture, dodavši kako će Ministarstvo financijski pomoći i objavljivanje 14 tekstova koji su uvršteni u uži izbor.

Nagrade će biti dodijeljene na otvorenju 'Marulićevih dana', 21. travnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE