Naslovnica > PREDSTAVE > Tuđe pjesme, moji snovi

Tuđe pjesme, moji snovi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Uz pomoć Marka Jurage prošetajte kroz zlatno doba mjuzikla i najveće glazbene hitove žanra, a sve to uz naravno, neizostavnu ljubavnu priču...
autorski tim funkcija
Vesna Butorac Blaćekoreograf
Krešimir Batinićdirigent
Bojan Valentićkoreograf
Morana Paškievićkoreograf
Elvira Ulipkostimograf
Marko Juragaautor teksta
Marko Juragaredatelj
izvođači uloge
Danijela PintarićVeronika, musical-diva
Dražen BratulićRudolf, skladatelj
Ivan ĐuričićFilip, glumac
Lana BlaćeEma, glumica

"Kako je moguće da institucije koje bi trebale obrazovati izvođače ne prihvaćaju mjuzikl na isti način na koji ga prihvaća publika i sami izvođači?" Navedeno pitanje već dulje muči mladog redatelja Marka Juragu, a da sve ne ostane na retorici - od pitanja je odlučio napraviti i - mjuzikl.

Rezultat je mala škola mjuzikla ironičnog naslova 'Tuđe pjesme, moji snovi', u kojoj Juraga progovara o problemima mjuzikla kao kazališne forme u Hrvatskoj.

U središtu priče je ostarjeli skladatelj Rudolf, nekad slavan i vrlo uspješan pisac mjuzikla, a sada zaboravljen od publike i kazališta. On nakon mnogo godina dobiva priliku da napiše novi mjuzikl i tako vrati staru slavu.  Rudolf ponovo surađuje s poznatom glumicom Veronikom za koju je napisao mnoge uloge i tako je pretvorio u zvijezdu. Veronika očekuje da će glavna uloga pripasti njoj, no Rudolf ima drugačije planove.  On glavnu ulogu u svom novom mjuziklu piše za svoju bivšu suprugu, glumicu Emu, u koju je još uvijek potajno zaljubljen. U strahu od Veronikine reakcije, Rudolf vidi rješenje svojih problema u mladom glumcu Filipu kojeg Veronika opsesivno voli i sve bi učinila da mu pomogne u njegovoj pjevačkoj karijeri.

Osim središnje ljubavne priče, likovi na sceni progovaraju o brojnim problemima s kojima se susreću autori i izvođači pri stvaranju jednog mjuzikla, u nadi da će se ti problemi riješiti, a sve to kroz koloplet showstopera iliti hitova iz nekih od najpoznatijih svjetskih i domaćih mjuzikala. Naime, ljubavne zavrzlame među likovima i njihov trud da naprave mjuzikl, prati petnaest songova iz  filmskog i kazališnog zlatnog doba mjuzikla.  Tako će band pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića izvesti neke od Broadwayskih i Hollywoodskih klasika kao što su „Singin' in the Rain“, „Mein Herr“, „Anything goes“, „Let's fall in love“, „Dancing in the Dark“…

U glavnoj ulozi pojavljuje se Dražen Bratulić, slobodni umjetnik koji je postao već stalan gost na pozornici kazališta Komedija.  Njegovu bivšu suprugu igra Lana Blaće koja je upravo u Juraginoj „Ruži na asfaltu“ ostvarila svoju prvu solističku ulogu.  Tu su i mladi glumac Ivan Đuričić koji po prvi put nastupa u Komediji, te članica Komedijinog ansambla Danijela Pintarić.

Mjuzikl režira sam autor, Marko Juraga, koji je u kazalištu Komedija već postavio mjuzikl „Ruža na asfaltu“, a predstava nastaje u koprodukciji s Aplauz Teatrom.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter