Naslovnica > PREDSTAVE > Krava Ružica

Krava Ružica

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Priča o kravi koja je morala potegnuti čak do Afrike ne bi li se naučila toleraciji, prva je ovosezonska premijera kazališta Mala scena.
autorski tim funkcija
Andri Beyelerautor teksta
Ivanka Mazurkijevićodabir glazbe
Ivica Šimićredatelj
Vitomira Lončarproducent
Maja Oršić Magdićprevoditelj
Hana Leticakostimograf
Dinka Jeričevićscenograf

Krava Ružica poetska priča koja istražuje pitanja tolerancije i različitosti, a iz pera Andri Beyelera, dobitnika nagrade Braća Grimm 2005.

Priča je slijedeća. Na seoskom imanju, lijeni seljak počinje uviđati kako njegova krava Ružica grdi i ismijava sve ostale životinje na farmi: psa zato što tako brzo jede da će ga sigurno boljeti trbuh, kokoš zato što kokodače tako glasno i privlači na sebe pažnju svaki put kad snese jaje, pa čak i zlatnu ribicu zato što pliva gola unaokolo. Životinje su zbog toga uznemirene, a seljak žalostan jer Ružica donosi puno mlijeka, no uviđa koliko je nesnošljiva prema ostalim životinjama koje žive na farmi te je odluči poslati daleko od kuće, u Afriku. No, uskoro se na farmi pojave egzotične afričke životinje koje na farmi traže utočište od krave Ružice koja im ne da mira. Kad se naposljetku na farmi pojavio i ogromni slon za kojeg više nema mjesta, seljak ode po Ružicu u Afriku i dovede je natrag. Kad je Ružica ponovno započela sa svojom rutinom, životinje je zamole da im priča o svojim doživljajima u dalekoj Africi. Potpuno zaronjena u svoje priče o prekrasnim zvjezdanim afričkim noćima, Ružica zaboravi biti zločesta. Promijenjena i ukroćena, Ružica shvati da se ne smije više ponašati kao prije i da su životinje na farmi njezini prijatelji koje treba poštovati, a ne grditi jer su različite od nje...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter