Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Radionica She She Pop

Radionica She She Pop

U sklopu projekta Autoceste znanja Centar za dramsku umjetnost najavljuje radionicu Lise Lucassen i Sebastiana Barka, članova njemačke kazališne skupine She She Pop
Share on facebook
Share on twitter

Radionica nazvana 'Strange Creatures - A Family Album' održat će se od 25. 3. do 28. 3. u prostorijama teatra ITD,a pod motom “Da bi obitelj funckionirala mora biti jednako ugodna kao i grozna.”

Naime, voditelji radionice, Lisa Lucassen i Sebastian Bark pozivaju sudionike na potragu za utopijskom obitelji, te usputno skupljanje čudovišta koja otkriju u zajedničkom obiteljskom albumu. Korištenjem obiteljskih portreta, uz pretpostavku da je svatko ekspert za njihovo čitanje i interpretiranje, ovdje se naglasak ne stavlja na bliskost ili udaljenost koju svatko ima u odnosu sa svojim bližnjima u stvarnome životu, nego na fascinaciju onim čudnim bićima koji su naši roditelji, braća ili sestre. Tema obitelji primorava izvođača da se, dok ih istražuju, u isto vrijeme distanciraju od svojih iskustava. Kroz radionicu će biti razvijeni i isprobani različiti načini stvaranja, istraživanja i falsificiranja osobnih materijala.

Ova radionica nastavak je bavljenja temom obitelji koja je bila u središtu istraživanja posljednje produkcije skupine She She Pop “Family Album”, te različitim izvedbenim potencijalima koje ta tema nudi. Budući da je tema obitelji univerzalna – svatko ima obitelj, ili bi je htio imati, ili je (što je naročito zanimljivo) ne bi htio imati – čini se da je ona idealna matrica za kazališni rad jer uključuje različite potencijalne scenarije s kojima se manje-više svi mogu identificirati.

Za sudjelovanje u radionici potrebno je donijeti sljedeće stvari:

• obiteljski portret: sliku (ili više slika) na kojoj su dvije osobe ili druga bića koja su ili bi mogla ili bi trebala ili ne bi trebala biti obitelj;
• pjesmu koja ima bilo koju vrstu obiteljske tematike (ili vi tvrdite da ima);
• bijelu majicu.

Prijavu sa životopisom slati na ana@cdu.hr najkasnije do 22. 3.

***

Sebastian Bark rođen je 1972. u Redwood City, California. Studirao je kazalište, glazbu i kulturalne studije u Berlinu i diplomirao na Humboldt Universitaetu 2001. Stalan je član skupine She She Pop od 1999. Uz svoj izvedbeni rad bavi se i razvijanjem novih koncepata za suvremenu operu kao član nezavisne operne komapanije Novoflot i radi redovito kao oblikovatelj zvuka za Live Art-Collective Gob Squad.

Lisa Lucassen rođena je 1969 u Dusseldorfu, a trenutno prebiva u Berlinu. Diplomirala je na Insitut fur Angewandte Theaterwissenschaft u Giessenu 1995. Jedna je od osnivačica skupine i nastupila je u svakoj od ukupno 23 predstave She She Popa.

She She Pop je izvedbeni kolektiv osnovan 1993. tijekom studija na Institut fur Angewandte Theaterwissenschaft u Giessenu. Uz Gob Squad, Showcase Beat Le Mot i Rimini Protokoll oni predstavljaju zaštitni znak ove škole. Članovi She She Popa su: Johanna Freiburg, Fanni Halmburger, Lisa Lucassen, Mieke Matzke, Ilia Papatheodorou, Berit Stumpf i Sebastian Bark.
She She Pop posvećen je radu u kolektivu koji naglašava dijeljenje zajedničke povijesti i izvedbenih kvaliteta, te ohrabruje jednaku uključenost svih sudionika u radni proces. Zbog svega ovoga, tradicionalna hijerarhija autor, narator i protagonist je suspendirana u njihovim izvedbama. Izvođač kao autorizirani zastupnik na pozornici postaje odgovoran. Ova odgovornost jeste jedna od prevladavajućih crta u njihovom radu.
Svaka produkcija She She Pop prezentira kazališni prostor u kojem se činjenica publike koja gleda čini vidljivom. Odnos između izvođača i gledatelja koji proizlazi iz toga često je tema otvorenog diskursa koji se proizvodi na pozornici. Zbog toga je povijest She She Popa također povijest istraživanja i interakcije s publikom. U različitim izvedbama članovi She She Popa podlagali su se otvoreno voajerističkoj poziciji gledatelja.

Projekt je realiziran kroz Radnu platformu EkS-scene.

Program je financijski podržao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI