Naslovnica > VIJESTI > INFO > Dramaturški kolektiv traži vaše tekstove

Dramaturški kolektiv traži vaše tekstove

Dramaturški kolektiv, uz produkcijsku podršku Teatra &TD, organizirat će Mala noćna čitanja novih dramskih tekstova.
Share on facebook
Share on twitter

537d.jpg

Kako nas ne bi opet netko ‘optužio’ za organizaciju još jednog natječaja za dramski tekst, želimo samo izjaviti da nam je ovaj poziv stigao od dramaturškog kolektiva i da s nama nema apsolutno nikakve veze. Zato tekst njihovog poziva prenosimo u cijelosti, a na dnu možete pronaći i adresu odgovornih kojima se možete obratiti ako vam štogod zatreba...

***

MALA NOĆNA ČITANJA MLADIH AUTORA U &TDu

Teatar &TD i dramaturški kolektiv predstavljaju novu inicijativu kojoj je cilj afirmacija suvremenog dramskog teksta novih, mladih i neafirmiranih autora. Koncept Malih noćnih čitanja zamišljen je kao mjesečni prilog kazališnom životu koji će događati nakon večernjih izvedbi unutar programa Teatra &TD.

U skladu s novom programskom politikom Teatra &TD kojom se žele trasirati putevi k novom teatru u Hrvatskoj dramaturški kolektiv pridružuje se obogaćivanju domaće kazališne scene stvarajući prostor za autore koji nemaju prilike da se drugdje za njih čuje. Želimo pružiti priliku mladima da sudjeluju u formiranju teatarskog života danas, sada i ovdje. Šanse da se tekst nepoznatog mladog autora danas postavi u nekom od domaćih kazališta jako su male. Vjerujemo da razlog tomu nije nedostatak tekstova ili njihova kvaliteta, stvar je jednostavno u intertnosti sredine da prepozna i prihvati nove snage odnosno u nedostatku mehanizama koji bi to omogućili. Mi samo popunjavamo prazno mjesto u tom procesu. objavljuje ekipa koja se krije iza mistične kratice dk. Iako svjesni da je od čitanja drame do postavljanja drame dug put, na Mala noćna čitanja gledaju samo kao na prvu etapu u revitalizaciji suvremenog dramskog teksta u Hrvatskoj. Očito, dakle, imaju i druge planove za budućnost.

Prema tome, svi vi koji ne znate što sa svojim dramama pridružite se: dk osigurava izvođače, redatelja, prostor i tehničku potporu. Na vama je da se pridružite ili kao autor ili kao angažirani gledatelj/slušatelj. Sudjelujte svojim tekstovima u djelovanju ove revolucionarne inicijative: dk će zaprimati vaše radove, i s obzirom na njihovu kvalitetu dati vam šansu da budete (pro)čitani. Kriteriji odabira neće se temeljiti (samo) na estetskim preferencijama, ali je bitno da drame budu pogodne za komorno čitanje u nekom od prostora &TDa.

Teksove šaljite na dramaturški.kolektiv@gmail.com.

Za mjesec prosinac dk najavljuje čitanje drame "Sunce se smije/Mana" Rone Žulj, u režiji Darija Harjačeka. Uvod će dati autorica, studentica dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Prvo Malo noćno čitanje održat će se 18.12. u 22 sata u prostoru SEKa.

Mladež je Trnoružica koja spava i ne nada se princu koji dolazi da je oslobodi. A da se mladež probudi da bi sudjelovala u ratu koji se oko nje vodi, tome naš kolektiv želi pridonijeti koliko može.

Walter Benjamin & dk

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI