Naslovnica > VIJESTI > PLES > Pet Shop Boys Balet

Pet Shop Boys Balet

Slučajno ili ne, na dan kad se u Mokricama sastaju slovenski i hrvatski premijeri, stiže nam vijest da band koji je spomenuti dvorac proslavio diljem svijeta - radi na baletu.
Share on facebook
Share on twitter

Malo je domaćih poznavatelja glazbe kojima spominjanje imena skupine Pet Shop Boys odmah ne dozove u sjećanje masovnu histeriju koju je 1988. izazvala njihova odluka da spot za pjesmu Heart snime u - Mokricama.

Oni još zagriženiji fanovi sjećaju se vjerojatno i podatka da su Pet Shop Boys već susdjelovali u jednom kazališnom projektu - napisali su glazbu i stihove za mjuzikl Closer to Heaven, a koji je (uz podijeljene kritike) u londonskom  Arts Theatreu premijerno izveden 2001. godine.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=6ouzdT5H6p0]
Closer to Haeven, a: Pet Shop Boys

Nakon dugogodišnje karijere u kojoj su stekli status najuspješnijeg dueta u povijesti britanskih glazbenih top-lista, te diljem svijeta prodali više od 50 milijuna albuma, Pet Shop Boys su prošlog tjedna na dodjeli Brit nagrada dobili onu posebnu - Outstanding Contribution to Music.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=bBHK_4vf4lw]
PSB @ Brit awards

Slaveći nakon dodjele, u intervjuu za BBC Radio 2, pjevač Neil Tennant i klavijaturist Chris Lowe objavili su kako rade na - baletu, dodajući kako se radnja istoga temelji na 'jednoj od priča Hansa Christiana Andersena', a potvrda je danas stigla i sa scene na kojoj će biti izveden.

Naime, uprava Sadler's Wellsa potvrdila je da Pet Shop Boys za njih rade na cjelovečernjem baletu koji će biti praizveden na sceni Islington 2011., i to u koreografiji Olivierom nagrađenog Javiera de Frutosa, te režiji Matthew Dunstera.

Dotad - ostaje vam ponoviti staro Pet Shop Boys gradivo:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=mDrREgv2Cb0]
PSH, Heart

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI