Naslovnica > VIJESTI > INFO > Saborski odbori podržali izmjene ZOK-a

Saborski odbori podržali izmjene ZOK-a

Nakon Odbora za zakonodavstvo, izmjene Zakona o kazalištima podržao je jučer i saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu.
Share on facebook
Share on twitter

Odbor za zakonodavstvo jednoglasno je podržao donošenja Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o kazalištima, dok je Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu prijedlog podržao sa četiri glasa za i tri protiv.

Stoga je i više nego izvjesno da će prijedlog Zakona biti i usvojen do konca tekuće sjednice Sabora, odnosno do 14. lipnja.

Podsjetimo, nakon izostanka stvarne javne rasprave o prvobitnom prijedlogu izmjena i dopuna ZOK-a, te burnih reakcija struke u tzv. internetskom savjetovanju, Ministarstvo kulture uputilo je prvo Vladi, a potom i Saboru prijedlog koji se sastoji od tek četiri članka i koji posve ignorira sve primjedbe koje je zakonodavcu uputila stručna javnost.

Konačni tekst Zakona koji se našao u Saboru sastoji se od tek četiri članka, a izgleda ovako:

Usvoji li ga Sabor bit će ovo prvi put u povijesti suvremene Hrvatske da je u donošenju zakonske regulative o kazalištu potpuno zaobiđena i ignorirana stručna javnost.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

3 Responses

  1. Bila sam jučer tamo. Zgrožena sam stupnjem demokracije u Hrvatskoj. I time što su i razmni ljudi prije svega – VOJNICI PARTIJE. Bljak

  2. Ima još dovoljno vremena za djelovanje! Kolege, razmotrite ovaj prijedlog i pošaljite saborskim zastupnicima mailove i lobirajte da se zaustavi ovo kršenje demokracije. Nikada se niti jedan zakon u Hrvatskoj, od onog prvog 1861. godine nije donosio bez ikakvog sudjelovanja struke. Ovo je čisti staljinizam. Više je demokracije bilo u proceduri donošenja regulative 1915., 1925., 1956. pa čak i 1982. nego što je ima danas. Mora nas zanimati što se događa, odnosno, mora nas se ticati da se donose zakoni koji nas se izravno tiču, a bez našeg mišljenja.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI