Naslovnica > VIJESTI > INFO > Što je ostalo od izmjena ZOK-a?

Što je ostalo od izmjena ZOK-a?

Ministarstvo kulture uputit će u Sabor, prije ljetne stanke, konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o kazalištima. Evo što će se u njemu naći.
Share on facebook
Share on twitter

Nakon što je incijalni prijedlog Ministarstva izazvao burne reakcije stručne javnosti i svu silu primjedbi koje i sami možete pročitati ovdje, o izmjenama i dopunama ZOK-a, već se neko vrijeme ne može čuti ni riječi.

No, to ne znači da je Ministarstvo odustalo od svoje nakane - dapače. Do izmjena će ipak doći, no one - suprotno tvrdnjama nadležnog Ministarstva - spomenutu javnu raspravu neće uvažiti ni na koji način!

U skorašnjem zasjedanju Sabora, Izmjene i dopune Zakona o kazalištima kreću u prvo čitanje. Predlažu se svega tri izmjene: način izbora intendanta u HNK Zagreb, promjena statusa HNK Varaždin, te precizniji opis uloge kazališnog vijeća u upravljanju javnim kazalištima. Ministarstvo kulture je prihvatilo većinu primjedbi postavljenih tijekom javne rasprave, pa je ostale prijedloge izmjena i dopuna aktualnog zakona odgodilo do temeljite izmjene krajem godine, radi koje će se otvoriti ponovno javna rasprava i oformiti potrebna radna tijela - stoji u dopisu koji je Slobodnoj Dalmaciji uputilo Ministarstvo kulture.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI