Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 7. Naj, naj, naj festivala

Nagrade 7. Naj, naj, naj festivala

Date im prst odmah uzmu cijelu ruku: strancima dvije nagrade na prvom međunarodnom izdanju Naj, naj festivala.
Share on facebook
Share on twitter

172d1.jpg

Naj, naj, naj festival u kazalištu Žar ptica ove se godine održavao po 7. put, no prvi je put bio otvoren i za inozemne naslove u odabiru Ivice Šimića. One domaće je pak izabrala Željka Turčinović.

Nakon 5 dana, festival je završio je 15. travnja dodjelom nagrada, a u izboru žirija koji su činili Gordana Ostović, Dubravka Lampalov i Želimir Ciglar. Ukupno najboljom predstavom proglašena je predstava 'Pero ili tajne noći' nizozemskoga Speelteatera /naslovna fotografija/.

Najboljim redateljem proglašen je Krešimir Dolenčić za Zekaemova 'Baltazara', Nikša Butijer i Maja Kovač najboljim glumcima, dok su nagrade za najbolje sporedne uloge dobili Lana Gojak i Franjo Đimi Jurčec.

Ana Savić-Gecan nagrađena je za kostimografiju, Miljenko Sekulić za scenografiju, najbolji tekst je 'Bum Tomica' Silvije Šesto Stipaničić, a Aleksandar Mondecar nagrađen je za oblikovanje svjetla u predstavi Kazališta Žar ptica 'Ronja, razbojnička kći'.

Posebna nagrada dodijeljena je belgijskoj 'Lavi, ispitivanju tla' Studija Orca.

Festival, čije su sve izvedbe potpuno besplatne i koji se odvija u vrijeme proljetnih praznika, nikad nije imao problema s publikom, pa tako ni ove godine, no zato po prvi put jest s izvođačima. Kazališta Marina Držića u poslijednji je čas odustalo od nastupa

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE